Vacanță în Corfu – cazare, plaje & restaurante

Author

Postcard from Corfu

Vacanța de început de vară am ales să o petrecem pe insula Corfu. Nu mai fusesem în Grecia de patru ani și parcă ni se făcuse dor de tzatiki, Mytos și alte cele. În trecut am fost în Halkidiki, Lefkada și Kefalonia, așa că excluzându-le pe acestea de pe listă, bătălia a fost între Creta și Corfu. Câștigătoare fiind cea din urmă pentru că biletul de avion era mai ieftin și oricum parcă înclinam mai mult spre Corfu, probabil datorită serialului “The Durrells” care ne-a stârnit interesul față de această insulă. Dacă nu l-ați văzut vi-l recomand cu drag, este superb și potrivit pentru vizionat vara.

Cum am ajuns în Corfu?

Noi am ales varianta de a merge cu avionul și cum nu sunt zboruri din Iași către Corfu, am zburat din București cu Ryanair. Trebuie să știti că puteți găsiți zboruri din București către Corfu și la companiile aeriene WizzAir și Animawings.

Zborul a durat 1h20 minute, am ajuns târziu pe insulă, undeva în jurul orei 22:00, așa că am rezervat un transfer direct de pe Booking către cazarea noastră din Barbati, sătuc situat la 40 de minute de aeroportul din Corfu. 

Cum ne-am organizat cele 9 zile de vacanță?

Ne-am dorit ca în această vacanță să ne relaxam dar și să explorăm insula, așa că prima parte a vacanței am dedicat-o exclusiv odihnei, am stat la plajă în sătucul din estul insulei unde am avut prima cazare, în Barbati, fără să ne deplasăm altundeva.

După aceste prime 4 zile am închiriat o mașină astfel încât să ne putem deplasa cu ușurință pe insulă. Am fost în Corfu Town să luăm mașina și cu ocazia asta am vizitat și orașul, apoi am coborât spre sudul insulei, unde am descoperit câteva plaje și am petrecut o noapte în Lefkimi. Iar ultimele 4 zile am avut baza în satul Agios Gordios, de unde am și plecat în explorarea zonei de vest și nord a insulei. 

Unde ne-am cazat în Corfu?

Pentru că ne-am dorit să experimentăm diferite tipuri de cazări în diverse zone ale insulei, am ales să ne cazăm în următoarele locații:

În Barbati am stat într-un apartament foarte drăguț, cu design minimalist și accente corfiote. Mi-a plăcut foarte mult atenția pe care gazdele au oferit-o detaliilor, am avut tot ce ne trebuie, inclusiv prosoape pentru plajă ne-au pus la dispoziție. De asemenea, a fost minunat să ne bem în fiecare dimineața cafeluța privind marea de pe balconașul nostru. M-a uns pe suflet și grădina din fața casei, plină de plante exotice, suculente, cactuși și flori. O splendoare! 

Grădina din fața casei

Balconul cu vedere la mare

În Lefkimi, preț de o noapte am stat la un hotel, condiții decente, mic dejun excelent și o livadă de măslini ce mi-a tăiat respirația în primele ore ale dimineții. 

Livadă de măslini

Mic dejun

A treia cazare a fost într-un bungalow, la 10 metri de plaja din Agios Gordios. Aici s-a strecurat o greșeală din partea mea, am avut impresia că rezervasem studioul cu vedere la mare, dar nu. M-am supărat un pic când am văzut că primisem altceva decât îmi imaginasem eu, dar m-am uitat pe booking și într-adevăr asta rezervasem. Am avut o perioadă mai dificilă când m-am ocupat de asta și probabil așa s-a strecurat eroare, altfel nu îmi explic, sunt mega atentă când vine vorba de cazări. Am rugat să ne schimbe camera, dar studioul, care era și singurul de acel fel era deja ocupat, anyway a fost faină și căsuța. Am avut o grădină mare la dispoziție plină de flori, cu șezlonguri, duș exterior, spații de relaxare și servit masa/cafeaua. Și se vedea parțial și marea. 😁

Our beach bedroom

Priveliștea din bucătărie

Ce plaje am descoperit?

Plaja Barbati 

Situată în estul insulei, de-a lungul satului cu același nume este una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă. E lungă, amenajată, cu pietricele, ușor accesibilă și foarte curată. De-a lungul ei sunt multe beach baruri fiecare cu șezlongurile sale, prețul acestora variază între 10-15 EURO pentru 2 persoane. Beach barul care ne-a plăcut cel mai mult este Nautilus, pentru că aveau în spatele plajei, măslini la umbra cărora am putut stat în intervalul orar 12:00 – 16:00 și mâncarea a fost foarte bună. Iar staff-ul este super ospitalier, simpatic și așa casual, nothing fancy. Nota 10!

Plaja Barbati în prima parte a zilei

Plaja Barbati în a doua parte a zilei

Plaja Arkoudilas

Aflată în sudul insulei, la 4-5 km de stațiunea Kavos, se poate ajunge cu mașina pe un drum off road. Este o plajă sălbatică, cu nisip galben, se găsesc doar câteva șezlonguri care din ce am văzut se ocupă destul de repede, prețul este de 4 EURO de persoană pentru un șezlong. Nu există beach bar, restaurante sau taverne, deci trebuie să vă luați cu voi toate cele necesare. Mie mi-a plăcut foarte mult, e locul ideal pentru a deconecta.

Plaja Arkoudilas

Puținele șezlonguri de pe plajă

Plaja Chalikounas

Localizată în sud-vestul insulei, este practic o limbă de nisip interpusă între lacul cu același nume și Marea Ionică. Are un farmec aparte, sălbatic, solitar. Noi ne-am plimbat de-a lungul ei, la intrarea în apă dinspre nordul insulei sunt pietre, însă pe măsură ce am înaintat spre sud, limba de nisip se lățește și astfel la intrarea în apă este nisip. Undeva spre capătul ei este și o zonă amenajată, cu câteva șezlonguri și un beach bar, arată foarte bine, noi nu am mai stat pentru că bătea vântul destul de tare și era destul de inconfortabil. E o plajă la care mi-ar plăcea să revin.

Eu cu soțul :))

Plaja Chalikounas

Plaja Agios Gordios

Amplasată în vestul insulei, este o plajă înconjurată de munți pitici, acoperiți cu măslini și conifere. Lungă, cu nisip, apă cristalină și foarte bine amenjată, cu șezlonguri, beach baruri, restaurante și taverne este cu siguranță una dintre cele mai bine organizate plaje de pe insula Corfu. Am putut închiria șezlonguri dacă făceam consumație în schimb, ceea ce mi se pare fair. Tot aici am prins și cele mai frumoase apusuri! 

Plaja Agios Gordios

Apus în Agios Gordios

Plaja Porto Timoni 

Aflată în vest, este indubitabil cea mai spectaculoasă plajă pe care am văzut-o în Corfu. Ca să ajungem la ea, am traversat satul Afionas, după care a urmat un traseu de aproximativ 30 de minute pe jos, destul de dificil, musai să vă luați încălțăminte sport. Noi am coborât în papuci și a fost foarte dificil. Din pricina accesul extrem de dificil nu există niciun fel de facilitate acolo, de aceea trebuie să vă luați la voi toate cele necesare. Locul este de o frumusețe desăvârșită, mai ales văzut de sus, așa că merită tot efortul. Am văzut că se poate ajunge și cu barca, dacă vă doriți să evitați acest traseu.


Plaja Liapedes

Este localizată pe coasta de vest și se poate accesa cu ușurință. Este o plajă de dimensiuni medii, cu un amestec de pietre & nisip, apă cristalină și dispune de toate facilitățile – șezlonguri, beach bar, posibilitatea de a închiria barcă, canoe. Există și o porțiune unde se poate sta pe prosop fără nicio problemă. E o plajă drăguță, liniștită.

Plaja Liapedes

Plaja Paleokastrita

Situată în vest, în stațiunea cu același nume, cea mai cunoscută de altfel din Corfu. E o plajă foarte mică, îngustă, aflată între stânci, cu pietre, apă cristalină și fără facilități. Fiind renumită este și foarte aglomerată, nu m-a dat pe spate la ce așteptări aveam. E de văzut, dar nu e WOW. În această cunoscută stațiune sunt și alte plaje pe care nu le-am văzut, poate acelea sunt mai spectaculoase.

Plaja Paleokastrita

Ce am mâncat bun în Corfu?

Mâncarea noastră preferată în Corfu a fost desertul. 😅 Total atipic nouă, dar aici am descoperit cea mai bună plăcintă de portocale cu înghețată, deci am mâncat aproape în fiecare zi, făcută în diferite moduri, doamne, ceva de vis! 

Plăcintă cu portocale și înghețată de vanilie

Fructul vedetă a insulei – Kumquat, mie mi se pare că e combinație între portocală și lămâie, e dulce-acrișor. Din el se fac multe chestii interesante, de pildă lichiorul, care e foarte bun. Eu l-am încercat printr-un cocktail care se numea Corfuland, tare bun a fost. Highly recommended!

Fruct Kumquat

Corfuland Cocktail

Pastitsada este probabil cel mai cunoscut fel de mâncare corfiot. Când am întrebat chelnerul ce este? Am fost uimită să aflu că sunt paste cu carne de vită. Bucătăria corfiotă este influențată de cea italienească prin proximitatea față de Italia dar și prin faptul că venețienii au stâpânit insula câteva sute de ani. Am mâncat doar de curiozitate, a fost ok, dar nu m-a dat pe spate. Am văzut în multe restaurante pizza și paste, dar în afară de felul acesta tradițional nu am vrut să încerc nimic altceva, pentru mâncare italienească merg direct în Italia. 😅

Restaurante unde am mâncat foarte bine:

Nautilus Barbati Snack Bar – aflat pe plaja din Barbati, într-un cadru foarte pitoresc și autentic. În față ai marea, în spate plantație de măslini, zumzet de cicade, mâncare simplă și gustoasă, personal super friendly și amuzant, prețuri ok. Cei mai buni cartofi prăjiți cu tzatziki aici i-am mâncat.

Nautilus Barbati Snack Bar

Glyfa Sea Food Restaurant – situat la capătul satului Barbati, partea de nord, acest restaurant este unul de familie, deși nu ai zice la prima vedere, fiind un pic mai pretențios. Mâncarea excepțională, foarte bine și corect gătită. Ne-am luat starter ceviche că tot eram în Grecia 😂, ceva de vis, curcubeu pe cerul gurii. Iar fel principal eu sardine făcute pe grătar și Lucian caracatiță. Ghiciți ce ne-am luat desert? Plăcintă de portocale cu înghețată, ceva absolut divin, aici cred că mi-a plăcut cel mai mult plăcinta. Prețurile sunt mai mari, aceasta fiind și cea mai scumpă cină, dar a meritat. 5 out of 5 stars ⭐⭐⭐⭐⭐

Ceviche cu ton

Sardine cu legume

Caracatiță cu piure

Taverna Ninos – aflată în Corfu Town, pe o străduță lăturalnică din oraș. A fost fondată în 1920 și se simte vibe-ul grecesc de la prima interacțiune cu chelnerul. Eu am mâncat gyros, Lucian musaca, prețuri ok. Recomand pentru masa de prânz.

Taverna Ninos since 1920

Moussaka

Gyros

The Rose Tree – aflat într-un sat pe lângă Kavos, această tavernă este locul cel mai simplu și mai autentic în care am mâncat. Proprietarul era chelnerul care ne-a servit și singurul grec care a vorbit cu noi în română, aveau și meniu în română. Foarte drăguț omul, mâncarea simplă și bună, prețuri mai mult decât decente.

Simple amazing food

Meniu în română

Taverna Green Stone – situată pe malul mării, pe plaja din Agios Gordios, este locul ideal în care poți să te bucuri de o cină bună și de un apus spectaculos. Am mâncat ardei copți ca starter, fructe de mare, foarte bine făcute și desigur placintă de portocale cu înghețată de vanilie. Pe mine m-a dat pe spate, pe Lucian nu prea. 😁 Este o afacere de familie, sunt poze cu evoluția businessului și a familiei peste tot, foarte cozy atmosfera, domnul care ne-a servit destul de serios, dar nu ne-a deranjat deloc. Musai de încercat dacă ajungeți în Agios Gordios.

Taverna Green Stone

Platou fructe de mare

Apusul de pe terasa tavernei

Plăcintă cu portocale

Ce am mai vizitat?

Corfu Town – ne-am plimbat câteva ore prin oraș fără să bifăm obiective turistice, am prins și o vreme ciudățică, a plouat mărunt și era o umezeală sticky inconfortabila, așă că nu am zăbovit foarte mult pe aici. Mi-a plăcut arhitectura clădirilor, cele mai multe dintre ele fiind construite în stil vențian de către italieni și în stil neoclasic de către englezi. Veți găsi multe restaurante, multe magazine de unde puteți face shopping, cele mai frumoase arcade de flori și multe alte atracții. Ce nu mi-a plăcut în Corfu este traficul, e horror, super aglomerat. Drives you crazy! 🤯

Beautiful doors and flowers and Corfu

Arhitecture of Corfu

Afionas Village – o bijuterie de sat, aflat în vestul insulei, pur și simplu o oază de liniște grecească. Străduțe pavate cu piatră, case albe cu obloane albastre, flori, pergole cu viță de vie și priveliști ce îți taie răsuflarea. Sunt taverne, baruri, gift shopuri, e perfect pentru a petrece câteva ore în tihnă. De aici se ajunge la plaja spectaculoasă pe care am menționat-o mai sus, Porto Timoni.

Afionas Village

Pergolă de viță de vie

Canal D’Amour – localizat în stațiunea Sidari, în nordul insulei este considerat a fi o capodopera a naturii. E practic un tunel într-o stâncă din mare, apa mării în schimb nu e așa de frumoasă, anyway e un obiectiv turistic frumos, dar aș zice că nu-i un must. 

Canal D’Amour Beach

Canal D’Amour

Concluzii

Mi-a plăcut insula, este ofertantă din punct de vedere a plajelor și a vegetației, care este foarte bogată și diversă. Am văzut plantații de măslini, citrice, plante exotice, suculente, cactuși și flori de toate culorile. Partea vestică mi s-a părut mai frumoasă și mai spectaculoasă ca peisaje, iar Agios Gordios cred că este stațiunea ideală pentru a fi baza unei vacanțe în Corfu. Ce nu mi-a plăcut este că ne-am luat țeapă de două ori la închirierea mașinii, dar nu vrea să scriu despre asta că iar mă enervez. 😂 Vă spun așa dacă ajungeți în Corfu evitați Volta4u și Best Car Corfu Rental. 🤪

Să aveți o vară cu experiențe frumoase! ❤️

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Related Article