Author

În mini vacanța de 15 august am petrecut 4 zile pe coasta Mării Adriatice, mai exact in Rimini, unul dintre cele mai cunoscute resorturi turistice de pe litoralul italian. 

Având în vedere că am avut la dispoziție un timp destul de limitat, ne-am dorit doar să ne relaxăm pe-o plajă și să mai profităm încă un pic de vară. Luând în calcul bugetul, zborurile directe pe care le avem din Iași și dorința de a fi o locație neexplorată am ales Rimini, un oraș stațiune despre care nu știam mare lucru.

Transport și cazare

Am avut zborul din Iași către Bologna cu Wizz Air, unde am și înnoptat pentru că am ajuns destul de târziu. Din aeroport am luat trenul Marconi către cazare, călătoria a durat maxim 15 minute.

Cazarea a fost foarte drăguță, un apartament cozy, foarte curat, cu un balconaș ce avea vedere la un parc și aproape de gară astfel încât să ne fie cât mai comod a doua zi când aveam să ne îndreptăm către mare.

Amendola Central Station

Din Bologna către Rimini am luat trenul și în aproximativ o oră și jumătate eram acolo. În Rimini, am avut 2 cazări, pentru că ne-am organizat destul de târziu, mai precis în ziua respectivă și nu am mai găsit nicio disponibilitatea de 4 nopți la niciun hotel care să ne placă.

Ambele cazări au fost în regulă, prima chiar mi s-a părut pont, dacă e să ne raportăm la preț-calitate, era la 2 minute de plajă, cu balcon, piscină și mic dejun inclus, design modern și curat.

Hotel Regina Elena 57 & Oro Bianco SPA

Plajele în Rimini

Oh, well, Rimini are 15 km de plajă, care este împărțită la rândul ei în mai multe plaje numerotate de la 1 la 76. Plajele sunt foarte similare între ele, toate sunt dotate cu șezlonguri și umbrele, dușuri, toalete, restaurante, unele au și beach bar. Totul este foarte bine organizat și amenajat, iar curățenia este exemplară. Marea ca și culoare este ca și cea a Mării Negre, deci nimic spectaculos din punctul ăsta de vedere.

Am avut un sentiment de love-hate față de această plajă, pe de-o parte mi-a plăcut mult curățenia și organizarea acesteia, pe de altă parte mi-a displăcut, mi-a dat senzația de artificial prin prisma plasticului folosit la numărul foarte mare de șezlonguri și umbrele.

În orice caz ne-am atins obiectivul de ne bucura de soare, mare și de a ne relaxa.

Ce mai poți face în Rimini?

  • Plimbare seara în centrul vechi al orașului Este absolut superb, boem și plin de turiști. Dacă pe plajă nu se simte neapărat vibe-ul italian, aici îl veți simți din plin.
  • Excursie de câteva ore în San Marino Acest mic stat aflat la 22 km de Rimini. Noi am explorat centrul istoric la pas, ne-am bucurat de priveliști și de o sesiune de shopping, San Marino fiind renumit ca o zonă tax free.
  • Plimbare dimineața la răsărit în Portul din Rimini Iubesc liniștea dimineții, este momentul meu preferat din zi și încerc ca în fiecare vacanță la mare să am o zi în care să mă trezesc și să văd rasăritul, este un moment care mă încarcă cu foarte multă recunoștință și bucurie. Mai cu seamă să-l văd printre bărci și iahturi, a fost sublim.
Marina di Rimini

În concluzie nouă ne-a plăcut această escapadă în Rimini, este o destinație potrivită pentru o mini vacanță, de 4-7 zile, pentru cei cărora le place confortul la plajă și nu caută neapărat plaje și peisaje idilice. Mâncarea este foarte bună ca peste în Italia, prețuri decente și cu siguranță mai mici decât în alte alte zone celebre precum Coasta Amalfi, Sardinia.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Related Article

Impactul verilor petrecute în SUA

Una dintre experiențele ce a avut un mare impact asupra mea, atât din punct de vedere personal cât și profesional este programul Work and Travel